سیستم ساخت و ساز خشک در صنعت ساختمان سازی به صورت فراگیر در ایران و اروپا درحال توسعه است. صفحات روکش دار گچی یکی از مصالح اصلی مورد استفاده در ساخت و ساز خشک هستند. کناف نوعی از این صفحات چگی روکش دار هست که توسط شرکت کناف تولید می شود.
این شرکت در ابتدا توسط برادران کناف کارل و آنفوس در سال 1932 بنیان گذاری شد که بیش از 80 سال است که در صنایع ساختمان سازی فعالیت دارد. در حال حاضر شرکت کناف یکی از شرکت های بین المللی در صنایع ساختمان می باشد.
مزایای استفاده از دیوارهای جداکننده داخلی کناف
سقف ها و دیوارهای جداکننده کناف، سازه های فلزی یکپارچه گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ می شود. که با بتونه درز بین صفحات پر شده و بعد از صاف شدن سطوح رنگ آمیزی می شود.
مزایای دیوارهای کنافی عبارت اند از:
- این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی حدود 10 – 15 برابر سبک تر است پس در صورت تخریب ساختمان به علت سبکی کناف خطر جانی برای ساکنان بسیار کمتر خواهد بود و حتی تاثیر نیروی زلزله به خاطر کاهش بار مرده ساختمان بسیار کم خواهد بود.
- سبکی مصالح کناف باعث حمل آسان آن و در نتیجه افزایش سرعت اجرایی در پروژه خواهد شد.
- در مسافت های بالا و حمل طولانی به علت دارا بودن بسته بندی مناسب، سبک بودن و کم حجم بودن مصالح کناف نسبت به مصالح سنتی آسیب کمتری به مصالح وارد شده و نیز سبب کاهش هزینه ها در حمل و باربری می شود.
- نحوه اتصال انعطاف پذیر پانل ها به پروفیل ها نیز باعث کاهش نیروی زلزله می شود.
- مزیت دیگر این سیستم دسترسی سریع و آسان به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی است؛ مثلا در صورت ترکیدن لوله های تاسیسات به آسانی می توان قسمت تخریب شده را تشخیص داده و آن را مرمت کرد.
- در صورت آسیب دیدن دیوارها در اثر ضربه و… قسمت آسیب دیده دیوار را به راحتی می توان تعمیر و یا حتی تعویض کرد.
- در بازسازی ساختمان های قدیمی و مناطقی که نیاز به ساخت و ساز سریع داشته باشند (مانند مناطق زلزله زده) می توان از سیستم ساخت با کناف بهره گرفت.
- دیوارهای کنافی بعد از نصب نیاز به ملات گچ و خاک ندارند و این موضوع موجب بالا رفتن سرعت در اجرای پروژه ها و صرفه جویی در مصالح خواهد شد. برای به دست آوردن سطحی یکنواخت و صاف محل درزها با کمک نوار درز گیر پوشانده می شود که این نوار موجب مسطح شدن درز و جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار می شود و بعد آن را رنگ آمیزی می کنند.
- دیوارهای کنافی مقاومت در برابر عبور صدا را افزایش داده و با استفاده از عایق های پشم و پلی استایلن دیوارها را در برابر حرارت به راحتی می توان عایق کرد که عایق ها در بین دو پانل گچی قرار می گیرد.
- از دیگر مزایای سیستم کناف می توان به اجرای فرم های منحنی و افزایش زیر بنای ساختمان با توجه به کاهش ضخامت دیوارها نسبت به استفاده از مصالح سنتی نام برد.
در صورت تمایل می توانید پست های زیر را مطالعه نمایید.
صنعت ساختمان سازی چست؟
درباره تنوع ساختمان از نظر سازه چه می دانید؟