این موضوع قابل توجه است که بام ها اغلب از بخش های دوست نداشتنی، غیر کاربردی و مترود ساختمان ها هستند و ما با ایجاد فضای سبز و ساختن پشت بام ها به صورت روف گاردن می توانیم آنجا را به محیطی زیبا، دلپذیر و دنج تبدیل کنیم.
اما آماده سازی یک چنین فضایی دارای مزایا و معایب خاص خود می باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
استفاده از فضای سبز در روف گاردن ابتدا باعث پاک سازی هوا و به تبع ایجاد اکسیژن بیشتر در هوا می گردد.
کاهش جذب حرارت ساختمان، کنترل دما، کاهش آلاینده ها، کاهش مصرف انرژی و بهره برداری مفید از آب باران از دیگر مزایای این طرح است.
همچنین بستر مناسب برای رشد و نمو انواع پوشش گیاهی نوعی کمک به کشت محصولات کشاورزی نیز محسوب می شود و با داشتن یک سیستم مهندسی ساز باعث محافظت بام در برابر اشعه خورشید شده و با مدیریت صحیح آب باران نیز پایداری بنا را می توان افزایش داد.
علاوه بر آن معماری ساختمان را ارتقا داده و چهره شهر را زیباتر خواهد کرد.
از مزایای دیگر آن این است که از یک فضای بلااستفاده می توان به این روش محیطی تفریحی، زینتی و دکوراتیو به وجود آورد.
از آنجایی که در طول روز به مقدار کافی نور آفتاب در این مکان وجود دارد می توان به نحو احسنت از نور آفتاب موجود برای استراحت استفاده کرد.
به جز مواردی که در بالا اشاره کردیم، روف گرادن مزایای دیگری دارد که عبارت اند از:
با همه ی مزایا و جذابیت هایی که برای روف گاردن یا همان باغ در بام برشمردیم، اجرای این طرح دارای معایبی نیز هست که از آن می توان به هزینه بالای آن اشاره کرد.
هزینه بالای این کار ناشی از عایق بندی، ضد آب کردن، نگهداری و رسیدگی بیشتر نسبت به سقف های معمولی و ساده است تا آسیب کمتری به ساختمان وارد شود.
همچنین باید بدانید که در فضاهای کوچک و با متراژهای کم ایجاد چنین امکانی وجود ندارد.
مهم ترین قسمتی که باید به آن اشاره کنیم، این است که پشت بامی که نتواند وزن روف گاردن را تحمل کند باعث نشست سقف و خسارت برای ساختمان خواهد شد.
ضمن اینکه امکان کاشت همه نوع پوشش گیاهی در روف گاردن میسر نیست و باید کاشت گیاهان با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه صورت پذیرد و در آخرین مورد باید این نکته را متذکر شویم که نفوذ ریشه گیاهان در سقف باعث ته نشین شدن ذرات خاک و در نتیجه نشست سقف خواهد شد.