به نظر می رسد که امروزه یکی از اصلی ترین قسمت های ساختمان نمای آن است که نقش بسیار مهمی در جلوه دادن ساختمان ایفا می کند. در سال های اخیر سعی شده است که از مصالح متنوع و زیبایی برای کار در نما استفاده شود. یکی از این مصالح پرکاربرد سنگ است. برای سنگ نمای ساختمان از انواع مختلف و متنوعی استفاده می شود که ما سعی داریم تا حدودی این سنگ ها را همراه با مزایا و معایبشان برای شما توضیح دهیم.
در کشور ما ایران، از نماهای متفاوتی مانند نمای شیشه ای، چوبی، کامپوزیت، سنگ، سیمان سفید و… استفاده می شود؛ اما نمای سنگی از متداول ترین نماهایی است که از دیرباز هم در کشور ما کاربرد داشته است.
سنگ هایی که در نمای ساختمان استفاده می شود ابتدا باید در برابر عوامل جوی مثل گرما و سرما، اشعه UV، باران و… مقاومت بسیار خوبی داشته باشد.
با توجه به احتمال جدا شدن سنگ از دیوار سنگ مورد استفاده در نما باید از خلل و فرج مناسبی برخوردار باشد تا ملاتی که آن را به دیوار می چسباند در سنگ به خوبی نفوذ کرده و سفت و محکم به دیوار مورد نظر بچسبد.
جذب آب سنگ باید پایین باشد تا در برابر سایش در طول سال ها مقاومت کند.
در شهرهای بزرگ به علت آلودگی زیاد هوا و بارش باران های اسیدی مقاومت سنگ باید در برابر اسید نیز بسیار بالا باشد.
سنگ نباید ترک داشته باشد و برای تشخیص آن می توانید با یک شی فلزی روی آن ضربه بزنید اگر صدای شفاف شیشه را از آن شنیدید، به معنی اسن است که سنگ سالم و بدون ترک است.
سنگ های موجود در طبیعت را کلا می توان به سه دسته تقسیم کرد:
سنگ های آذرین: این سنگ ها بسیار سخت و بدون تخلخل می باشد و از سرد شدن مواد مذاب آتش فشانی تشکیل می شود مثل سنگ گرانیت.
سنگ های رسوبی: این سنگ ها از روی هم انباشته شدن رسوبات دریاها و اقیانوس ها در طول سالیان بسیار دراز به وجود آمده اند مثل سنگ آهک.
سنگ های دگرگونی: این سنگ ها به علت افزایش دما و فشار در اعماق زمین ساخته می شوند مثل سنگ مرمر.
پست های زیر را در صورت تمایل می توانید بخوانید.