کاشی و سرامیک به عنوان آخرین پوشش در دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان به کار برده می شود. مواد تشکیل دهنده کاشی و سرامیک از ترکیبات و کانی های تشکیل دهنده خاک رس، مونت موریلونیت و کائولینیت و… هستند.
این محصول را بیشتر در آشپزخانه، سرویس های بهداشتی، کف ساختمان و نماهای ساختمانی به کار می برند.
1- دوام و عمر طولانی آن باعث استفاده از آن در بیشتر جاهای ساختمان شده است.
2- جذب آب آن پایین است و برای مکان هایی که با رطوبت و آب در تماس هستند، (مانند سرویس بهداشتی) بسیار مناسب است.
3- در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند.
4- در مقابل تابش اشعه خورشید مقاوم بوده و رنگ آنها تغییر نمی کند.
5- ضد حریق و در برابر آتش مقاوم هستند.
6- کلا به دلیل قابل شست و شو بودن از نظر بهداشتی بسیار مناسب هستند.
1- کاشی و سرامیک شکننده بوده و در صورت عدم دقت در موقع به کار گیری و نصب باعث می شود که کل و یا قسمتی از آن بشکند که در این صورت غیر قابل استفاده هستند.
2- کاشی و سرامیک از نظر مرغوبیت دارای دسته بندی هستند که این برای همه قابل تشخیص نیست و از این رو ممکن است در موقع خرید از نوع درجه پایین آن به جای درجه بالا به آنان فروخته شود.
3- یکی دیگر از معایب استفاده از سرامیک این است که پس از مدتی استفاده آب از درزها به پایین نفوذ می کند برای همین باید سطح زیر کار حتما عایق بندی درستی شده باشد.
4- پس از مدتی استفاده درزهای لای سرامیک تقریبا تغییر رنگ داده و دیگر قابل تمیز کردن نیست.
در بازار به کاشی های دیواری به طور کلی کاشی گفته می شود و به درجات مختلف 1، 2 و 3 تقسیم می شوند. به کاشی های با جذب آب کمتر از 6/0 سرامیک اطلاق می شود؛ که از مقاومت مکانیکی، مقاومت شیمیایی و مقاومت سایشی بیشتری نسبت به کاشی های دیواری برخوردار هستند.
مواردی که باید در خرید کاشی و سرامیک اعم از انواع لعاب دار و بدون لعاب آن در نظر گرفته شود، عبارت اند از:
انواع ترک ها در هیچ یک از کاشی های درجه 1، 2 و 3 قابل قبول نیستند و به طور کلی باید گفت کیفیت کاشی و سرامیک باید منطبق بر ویژگی های مندرج در استاندارهای ملی باشد.
در صورت تمایل می توانید پست های زیر را مطالعه نمایید
گچ کاری ساختمان چگونه صورت می گیرد؟